Nevoja për një lidership moral

Tuesday, June 28th, 2011 | Europa | 1 Comment

Pas konferencës së përbashkët të Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, të zhvilluar në Luksemburg, përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Catherine Ashton e vlerësoi situatën postzgjedhore në Shqipëri si shqetësuese dhe tha se vendosja e dialogut shërbën për daljen e vendit nga ngërci politik. Baronesha Ashton vuri theksin në nevojën e një “lidershipi moral” në politikën e re ballkanike, i cili do të mund të veprojë mbi interesat personale.

8 Maj, vota e humbur në bastione

Saturday, May 14th, 2011 | Zgjedhjet 2011 | 1 Comment

Zgjedhjet vendore te 8 majit kanë ndryshuar nocionin e bastioneve të partive politike në zona të caktuara. Kandidatët e opozitës kanë fituar në qytete si Kruma, Kavaja apo Laçi, ndërkohë që të djathtët kanë arritur sukses në bashki e komuna të njohura për preferencat e tyre të mëparshme socialiste. Si mund të lexohet ky mesazh i dhënë prej qytetarëve shqiptarë?

Fushata e nxehtë elektorale

Saturday, June 13th, 2009 | Zgjedhjet 2009 | 4 Comments

 

Takimet elektorale kanë filluar shumë më herët se të startonte zyrtarisht fushata elektorale. Secila forcë ka nisur të ravijëzojë taktikat e saj dhe objektivat me të cilat do të shkojë drejt fitores në 28 qershor. Ndryshe nga fushatat e tjera, kjo është një fushatë më e qetë dhe me nota më të kulturuara. Gjithashtu, e gjithë beteja elektorale është e përcaktuar tek lideri i partisë më tepër sesa tek kandidatët, më tepër tek këngët dhe sloganet sesa tek paraqitja e programeve të detajuara. A mendoni  se kemi të bëjmë me një zhvillim pozitiv apo negativ në jetën politike? Cilat janë pikat e dobëta dhe të forta të fushatës së fundit?

Pyetje liderit

Duke dashur që të sjellim sa më pranë vendimmarrësve, idetë dhe shqetësimet e studentëve të Shkollës Shqiptare të Studimeve Politike, kemi menduar që të organizojmë disa kontakte online me liderë të ndryshëm të politikës shqiptare. Nëse dëshironi që të bëheni pjesë e këtij projekti, mund të na shkruani ne adresën: admin@politika.al. Gjithashtu, përzgjedhja e liderëve do të kryhet edhe mbi bazën e kërkesave tuaja.

Search

Me te lexuarat

  • No results available

Arkiva

number of visitors